Wednesday, April 3, 2013

new kitten - bella

Assalamualaikum


Baru-baru ni aku beli kitten. Aku dah puas cari kitten cantik, tapi affordable kat internet, finally aku terjumpa kat petshop tempat aku belajar. Ada banyak choice sangat-sangat. Banyak warna and banyak jenis. Range harga start dari RM500 - RM1200. 

Masa aku usha semua, aku berkenan la sangat kat satu spesis warna ni. Hitam. All black yo. Hehe



RM500


Aku tak tau kenapa dalam banyak-banyak jenis, yang ni paling unik and rare and cantik and ohsem. Masa aku pergi petshop tu, condition semua kitten kat sini sangat-sangat tak terurus sebab terlampau banyak and pekerja dia just 2 orang ja. Gila punya tauke kedai. Kedekut ...



RM600


Kalau nak ikutkan, aku nak beli yang kelabu tu. Try betulkan bola mata tu betul-betul. Mesti korang akan nampak kitten warna kelabu belakang kitten putih. Kitten kelabu tu harga lain dari RM600. Tauke tu kasi RM350 sebab kaki dia cacat.Tapi kaki tu still functioning. Kitten tu still boleh lari-lari. Tapi tak jadi beli sebab dia jantan. Motif nak beli jantan banyak-banyak ?

Aku pergi petshop ni masa hari selasa lepas test Genetic Engineering. Sebab dah frust gila tak boleh jawab, tu yang drive sampai petshop tu. Masa first day sampai, amoi tu letak harga RM300 untuk Bella. Tu after diskaun. Aku rasa mahal, aku tak beli.

Next day aku pergi lagi. Tauke dia ada. Aku letak harga RM250 termasuk grooming free. Tauke dia setuju ja sebab stock baru nak sampai. Perh ! Kucing buat kat kilang weyh ..

Finally, welcome home Bella :)




Masa mula-mula kenal rumah, dia suka tidur tepi pintu :)




Then baru reti naik katil :)




Tetiba rasa dia makin comel ;)




And makin comel a bit more :D




My kids :)







1 comment:

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/