Wednesday, January 7, 2015

Kerja kawin - langsir

Rupanya nak kawin ni tak senang. Kalau tanya apa petua aku dapat kawin awal, aku akan kata DOA. Yes, doa setiap kali solat. Sehari doa 5 kali. So, aku dapat lebih dari apa yang aku expect. Nanti cerita lain :)
 
So, lepas bilik tidur dah siap, second step mesti la nak cari langsir. So kitorang pilih Nilai sebab dekat Nilai boleh dapat instant curtain. Hari ni tempah, esok dah boleh dapat. Yeay ! So, kitorang pergi Bangi. Rumah Ayah Cu.
 

 
 
Kitorang bawa 2 orang anak sedara aku sebab rumah ayah cu ada kolam. And diorang ni hantu kolam. Everyday mandi kolam sampai 3 kali. Tolak tengah hari and malam je. Towel diorang tak pernah nak kering betul-betul.
 
 
 
 
BTW, ni pun late update jugak. Hehe. Im a lazy cat. I know. Tapi aku tak pernah lupa tarikh sebab everythings ada dalam fon aku. Sebab tu bila fon bersepai pun aku still baiki and nak fon tu jugak. Tak nak beli baru.
 
20/10/14 - 25/10/14.
 
The next day kitorang pergi Nilai. Nilai kan banyak keda langsir. Punya la pusing masuk keluar masuk keluar, last-last beli kat kedai first jugak.
 
 
Aku beli langsir yang kat belakang aku tu. Adik and abang pun sama. Tapi semua lain warna. Kebetulan langsir tu memang ada 3 warna je, and warna tu memang matching dengan tema bilik kitorang. Tulah orang panggil rezeki :D

Langsir yang aku beli tu jenis blackout. Maksudnya cahaya tak tembus. So kalau siang pun, kalau rasa nak sleeping beauty macam tidur malam, kau tarik je tirai. Start dengan abah la. Lepas tu semua orang pun nak pakai blackout. For the langsir plus kayu tirai saja pun, habis dah 3k. Nanti buka buku akaun. Kira bajet kawin.

Lepas tu memang nak balik dah. Tapi ternampak kedai bunga.

 
Rasa histeria masuk sini.

 
Malam tu layan Satay Kajang Haji Samuri. Kalau pergi Bangi, wajib singgah. Next night plak layan bbq. Asyik makan je... Haha.
 


Satu lagi benda wajib yang kitorang mesti buat, tengok wayang. Tapi kali ni kitorang bawa 2 orang budak bawah umur. Diorang suka gila dengan cerita hantu. Even cerita tu seram nak mampos pun, diorang suruh ulang pasang. 
 
 
Tak sempat nak pergi Sunway Lagoon, dah nak balik dah T___T






1 comment:

FATIN NAZHATUL SHIMA UMOR said...

kenapa muka dikben cenggitu ? haha.. kain pelikat tak tahan tuh! haha