Tuesday, April 3, 2012

aku tak study masa study week

22/3/2012 ( Khamis )

Balik kedah dengan adik. Pukul 11 bertolak, lepas tu sampai rumah pukul 4 petang lebih sebab singgah Village Mall, Sungai Petani beli ni ..




Chocolate indulgence from Secret Recipe.
22 March ni birthday abah yang ke 51. Happy birthday abah. MUAH ! :)



Sampai je dekat rumah, macam biasa la tok. Dia akan tunggu kami adik beradik sampai rumah. Sayang tok ! :) Mama lak, dari tidur, terus bangun. Tapi abah tak balik kerja lagi, so no suprise suprise. Tapi malam tu buka kek kat dapur masa semua orang nak dinner, abah excitedly terharu. Happy sangat :)

Kek tu aku dengan adik share duit beli. Adik support RM50, aku RM30. Ok, aku pokai :p

Hari ni jugak, hubby officially dah habis diploma :D

**********************************************

23/3/2012 - 24/3/2012

Hubby pergi picnic dengan member kelas dia kat Port Dickson. Ok, rindu :(

*********************************************

27/3/2012 ( Selasa )

Hubby datang rumah jemput adik. Hubby nak balik KL hari ni sebab nak pick semua barang dari kolej bawa balik rumah. Sambil tu, hubby tolong hantar adik balik Unisel. So sweet :) Thanks hubby :)

Masa kat rumah, abah layan hubby baik gila. Abah suruh hubby sambung degree. And alhamdulillah, hubby nak sambung degree lagi lepas ni sambil kerja. Hubby buat PJJ. InsyaAllah.

********************************************

28/3/2012 ( Rabu )

Aku kat rumah ni tengok tv ja kerja. Sambil lipat kain. Haha. The very very the kesuri-rumahtangga-an -..-

Petang tu aku pergi basuh sangkar hamster sebab abah nak bagi hamster aku tu kat kawan dia. Abah takut penyakit kencing tikus. Petang tu jugak la hubby datang rumah aku nak hantar barang dengan buah tangan. Dengan kain batiknya aku lari masuk bilik salin baju. Salin from top to toe. Haha. Lepas tu keluar jumpa hubby yang tengah bersembang dengan mama abah tok kat depan. Jumpa dalam 5 minit pun tak sampai :(

Hubby bagi buah naga. Mama puji kata hubby pandai ambil hati :p Abah lak, dapat ja, terus makan. Gelojoh aih :p

Masuk rumah, aku terus check henfon sebab henfon letak kat bilik tv. Tengok-tengok ada 4 miss call and 1 mesej. Tok kata dia dah nampak dah hubby call sebab ada keluar gambar, tapi dia tak terangkat and tak terpanggil aku yang kat toilet nuh -.-' *sedih

********************************************

31/3/2012 ( Sabtu )

Mak su aku buat kenduri kesyukuran sebab cousin laki aku dapat 8a 2b dalam SPM. Congrate Akmal :) Aku pun tak sepandai tu. Malu sikit ..


Hubby kata aku tembam. Wekk :p



Aku dengan Shima pakat usung budak ni. Sangat baik :) Anak sapa pun tak tau. Haha. Family depa sampai kat depan rumah ja, terus Shima jemput budak tu lari masuk rumah :p

Gambar ni aku curi dari facebook Shima. Hik hik.


********************************************

1/4/2012 ( Ahad )

Hari ni aku balik Unisel sebab Selasa exam first paper.

Sampai-sampai rumah kat Unisel ni ja terus pengsan. Rumah macam kena masuk perompak. KOTOR GILAAA. Sial la betina sekalian. Kasut berterabur, lantai penuh sampah, lepas tu lantai bergetah plak. Rasa macam nak pakai kasut ja dalam rumah. Atas meja makan penuh cawan pinggan tak basuh + roti berkulat + makanan basi + kurma rosak + botol kosong . Dapur semak gila dengan pinggan tak basuh + sinki berkarat + tong sampah berulat + periuk nasi penuh nasi basi sampai berlendir + tin susu berkulat. Habuk rokok pun ada.

*******************************************

AkuKata : Saya jarang marah sebab saya budak baik >.<



2 comments:

misznanarizal said...

meh sikit kek....sedap tuuuu

FATIN NADIAH dan ANNUAR said...

kat google byk. amek la :p