Tuesday, May 5, 2015

engagement day Fatin Nadiah

Im waiting for this for years and felt like forever. Pejam celik, dah jadik tunang orang dah. Hehe. So lepas ni focus untuk wedding plak. My preparation untuk e-day ni memang dah lama start. Since setahun before lagi dah prepare. Haha. Renovation rumah dah 4 kali dah bertukar tukang sebab habis semua pakat lari.
 
Seminggu sebelum e-day, sepupu-sepupu aku dah pakat datang gotong royong bersihkan laman rumah. Habis semua daki kudis diorang sental. Alhamdulillah, ramai yang menolong.
 
A day before e-day, family ayah cu, sepupu sepapat semua balik. Gotong royong sekali lagi. And masa hari tu aku dengan Shima pergi siapkan kuku aku, ambil kek and cupcake hantaran and ambil veil. Thanks kawan-kawan sekolah rendah sebab diorang banyak menolong. A lot ! Kek and cupcake cantik tu Wani buat, and veil pinjam dari Shahirah. Dia turun dari KL and bagi veil tu sendiri :')
 
Malam sebelum majlis tu aku tak boleh lena. Shima kat sebelah aku dah lama tidur. Pagi tu pun aku bangun awal. Kemas-kemas rumah sebab nak hilangkan nervous. Nervous gila. Aku rasa masa aku present fyp dulu pun tak segetar ni. Pukul 9 aku start bersiap and photographer mula sampai masa aku tengah mekap. Thanks Shima sebab tolong mekap and kenalkan photographer. Jimat duit aku. Hihi. 
 

Pelamin ni aku yang siapkan. Bayar harga sewa barang kat butik Gurun :)

Hantaran prepared by me. 3 dulang berbalas 5. 1 dulang dari pihak aku tu, tunang abang yang sponsor.
Majlis mula dengan bacaan tahlil. Lepas tahlil baru aku menyorok dalam bilik. Time ni nervous gila. Haha. Macam nak menikah dah aih.
 
 
11.30 tengah hari rombongan sampai. Aku curi-curi tengok dari tingkap bilik aku. Tetiba nampak kereta banyak masuk. Hampir 7 buah beratur masuk. Masa ni sepupu-sepupu and anak-anak buah aku dah mula keluar bilik. Tinggal la aku berdua dengan Syafika. Dia asyik suruh aku duduk, tapi aku tak boleh. Aku asyik pusing bilik pastu cakap merapu sebab nervous sangat-sangat. Aku nampak hubby turun kereta. Masa tu aku rasa macam bahagia gila. Tak tau nak express macam mana :)
 

Hampir 40 orang wakil pihak hubby yang datang :)
Tengah menggelabah dalam bilik, tetiba Shima ketuk pintu and masuk. And cakap 'dah boleh turun'. Masa ni jantung pam ditahap maksima. Haha.
  

 
Alhamdulillah. Selesai dah semua !! Syukur sangat :)
 
 
Family hubby, sooner to be my in law :)

 
Cousin yang banyak bersusah payah tolong itu ini. Terima kasih daun keladi, kawin nanti tolong lagi. Hiks ;D
 
Family ayah cu yang bersusah payah balik dari Bangi and terpaksa tempuh jem. Thank you ! :)
 



Sepupu perempuan hubby yang super ramai and super baik ! :)

 
Semua pakat pandai layan diri. Takda yang kekok. Nervous aku pun dah hilang. Rasa tak sabar nak join family ni :)


 
Pukul 4, kitorang keluar untuk sesi outdoor dekat Kota Kuala Kedah. Hubby fetch dekat rumah. Shima, Abang Wan, tunang abang, Kak An and Hanis pun ikut tapi naik kereta asing. Muehehe. 
 

 
Belon ni aku order dekat ig : withlove_surpriseplanner


 
Cameramen ni suka kitorang buka gaya spontan :p

 
Fresh flower bought by my cousin. Bersusah payah dia keluar cari tiap kedai. Sejam sebelum majlis dia keluar cari, sejam lepas majlis baru dia balik. Still thanks Kak Azi and Abang Fendi :)

 
Finally, 50 % of you is MINE ! :))
 
 
 
 
 

3 comments:

Anonymous said...

bukannya bila dh menikah bru bleh pnggil 'hubby' ke sbb 'hubby' stand for 'husband'..why not u call him as my fiance like i used to call my fiance��

Fatin Nadiah said...

Dear anonymous.

Sorry but your life, your way. Mine, non is your business :)

Love, Fatin.

Anonymous said...

Ala.. its okay la.. pggil apa pon tak pe.. yg penting kita bahagia dan orang yg dpggil pon bahagia.. :-) anyway.. tahniah dik..da lama bercnta akhirnya brtunang jugak scara rasmi mngikut adat. I knew the feeling.. semoga bhgia bkn kejinjang pelamin tapi selama-lamanya.. love your blog and i'm kedah too. If free visit my blog okay.. cahayaliya.blogspot.com. hope adk update lagi k. Keep it up!