Wednesday, December 29, 2010

dapat surat 'cinta' depan pakwe

Pagi tadi bangun pukul berapa ntah. Anak dara ni memang tak siuman. Pakwe buat missed call 3 kali pun tak perasan. Dia hantar mesej marah geram-geram pun, buat tak layan. Haih. Apasal la henset ni kira nak silent ja. Meluat cek. Padahal..

Pukul 5 pagi dah dengar bunyi mesej masuk. Mood memang stabil lagi time tu. Bangun senang gila. Reply reply segala. Lepas tu Annuar kata nak tengok bola. Dia suruh aku tidur balik. Oh, macam orang lapar dapat kentucky. Nyenyak gila. Pukul 8 kot baru bangun. Dush !

Lepas tu terus mesej Annuar. Annuar kata apa tau...

" Tudia anak dara sorg ni... Mama tak kejut ke td? "

hehehe.. Aku memang suka ajuk. Harap maklum eh. Lepas sembang pot pet pot pet, aku ajak dia teman aku pergi pejabat pos. Tunang mesti ah kena keluar sekali kan. Hehe

Sampai ja dekat pejabat pos, dengan nak tak nak je, aku pun jalan pergi kaunter. Dekat depan aku ada sederet old people. Kui kui.. Pak cik bayar bil ye? Ish ish ish. Saya nak ambil surat. Surat 'cinta' love you love you. *pang !*




Lepas dapat surat cinta, terus jalan terkodek-kodek pergi dekat pakwe dalam kereta. Tayang-tayang nak bagi jelous. Lepas tu buat-buat malu tak bagi baca. Sumpah gediks. Lepas main tarik-tarik surat, geletek-geletek, baru aku buka surat tu. Aku ah rasmi dulu. Sementara nak baca tu pun kena teropong dulu. Macam apa je.

Lepas baca tu, baru la aku faham. Dia sayang aku rupanya. Pakwe aku pun jelous sebab aku kena jadi amoi lepas ni. Hehe. Tak pun, sebab terlampau sayang sangat kat aku la, dia nak hantar aku dekat sikit dengan pakwe aku. Bernas gila otak. Think positive weyh. Kalau tidak aku cekik korang dalam mimpi. Huh !

Tu la cerita dia. Hehe. Next story, ada dalam blog kedua. Annuar gunting rambut hari ni. Kat Gurun. Amoi yang guntingkan. Ciss ! Abang, tidur luar malam ni tau. Selamat malam ! *hempas pintu*


.

3 comments:

diniey_shapri said...

salam..nk tnye 2 surat dri ump kan..surat ape ek??result kew??

Fatin said...

x, bkn surat result
tp surat pndah u :-)

diniey_shapri said...

owh,,ok thanks..:)