Saturday, September 24, 2011

Danau Kota : free cats for adoption

Semalam sapa sempat tu, sempat la. Sapa tak sempat tu, padan muka. Semalam ada gaduh-gaduh manja sikit dengan hubby. Tapi benda tu cepat ja settle sebab aku memang tak nak panjangkan pun. Tak senang hidup kot kalau orang yang kita sayang marah kat kita. 

Semalam aku memang penat teruk. Temperature badan pun naik. Lepas tu duk geram plak dekat hubby sebab dia tak masej tak call. Small matter rite. Tapi aku dah big big kan dia. Actually aku sendiri yang tak memahami hubby. Dah dia tak suka, aku tak boleh la paksa kan. Abah pun selalu ja tegur aku ni kerap sangat main mesej. Ok, aku salah. So hal macam semalam tu memang TAK PATUT berlaku. That my biggest mistake la. Sorry hubby. I love you ok :)

So semalam, lepas aku post benda tak patut tu kat facebook, and hubby pun dah balas komen pa, aku terus tidur, tak reply dah. Bila aku bangun, hubby plak post something kat wall dia. And benda jadi more complicated kat situ. Pastu, aku tak fikir panjang dah, terus aku sarung baju and seluar jeans, ambil kunci kereta, purse, terus aku blah pergi kereta. Masa tu dah pukul 8.30 malam dah. Dah gelap dah. And aku dengan sengajanya dah batalkan orang punya meeting. Suppose semalam aku ada discussion, selasa presentation, rabu double presentation. Tapi aku mesej diorang, aku ada emergency. Terus diorang tunda malam ahad. Thanks.

Dari Unisel nak ke highway Rawang, kena lalu hutan tau. And hutan tu NO LAMPU at all. 20 minit plus plus dia punya tempoh sepanjang hutan tu. So, aku alone bawa kereta, aku pakai redah ja. Ada hantu, takda hantu, aku peduli apa. Dah la aku tak pasang air cond, aku buka tingkap. so half tank tu boleh buat pergi balik. Unisel-KL-Unisel. 

Sampai dekat hubby dah pukul 9.40 malam macam tu. Start situ, gaduh gaduh semua dah jadi baik :) Post semalam pun dah delete segala. Thanks hubby :)

Then kitorang pergi uptown Danau Kota. Kat sana jumpa cat for free tau. Ada 4 ekor kittens. Cute sangat. Ingat tu nak adopt la kan. Tapi terlambat. Dah ada 1 guy yang adopt keempat-empat tu. Sedih kan hubby. Kalau tak malam tu bole timang-timang kitten. Hehe.




Sebetulnya semalam teringin la jugak nak ajak hubby tengok movie Bini-biniku Gangster ni kat Wangsa Walk. Tapi dah lewat sangat. Takut dapat seat bawah skrin. Hehe.




So semalam kitorang lepak McD. McD tu memang dah macam bilik tidur dah :p Lepas subuh, terus aku balik. Tu pun lepas hantar hubby balik kolej. Dalam pukul 7.30 aku sampai rumah. Pukul 9 pergi hantar borang PTPTN kat kompleks sukan. Pukul 2.15 karang pergi teman member plak hantar borang dia. Lepas tu nak terus pergi mandi sungai. Jom ! :D


Malam ni open house. Open house malam ? - -"

3 comments:

secret me said...

i want ask u some thing,tmpat tu bukan adopt byk ker?..cm tu klu sy g tapi kucing xde wat penat je...

secret me said...

kat situ bukan adopt byak kucing ker?

FATIN NADIAH dan ANNUAR said...

situ salu ja ada kucing utk adopt. bole kata tiap weekend ada. pegi la awal. mst akan dpt :) kalau x pun, pegi ja SPCA kat cawangan setiap negeri. boleh search kat internet utk maklumat :)