Tuesday, August 13, 2013

Aidilfitri (day 1)

Assalamualaikum and morning ! :)


Hari ni aku dah start puasa 6 plus puasa ganti. Hihi. Disebabkan aku bangun sahur, so aku blogging start lepas sahur. Yawnn !

First day raya not too excited la sebab aku dah raya seminggu awal. I mean, dah boleh makan siang, seminggu awal sebelum raya direct sampai ke raya. Ya Allah, ruginya rasa :(

Gambar-gambar lepas ni adalah gambar-gambar yang tak cantik, low quality and tak pandai ambil. So sorry untuk kesakitan mata tu T_T



Breakfast lepas sembahyang raya.


Disebabkan busy even raya ni semua beli, sarapan pagi ni pun beli jugak. Haha. Menu hari ni nasi tomato, ayam rempah, dalca, rendang tok, kek tingkat, ketupat, rendang and kuih raya. Kek tu memula Kak Azi bawa. Then mama beli tambah. Tetiba Kak Chaq plak bawa. So jadi la 3 biji. Haha. Sorry hubby, sayang dah gemuk -.-



Breakfast sedap. Sebab sebelum ni tak puasa pun tak breakfast jugak T_T


Lepas breakfast, tunggu budak-budak datang rumah. Macam biasa, menu mama mihun goreng dengan air merah. Makan minum dalam bekas polistren. Habis telan, buang dalam tong sampah. So sweet :D



Tugas adik-adik dengan anak sedara. Thank you tv. Kakak depa ja kerja layan tamu.

Kalau nak kira jumlah budak-budak, tahun ni ramai jugak la. Yang masuk makan macam tak pernah jumpa makanan ada. Yang jenis tak nak makan tapi nak duit saja pun ada. Anak murid mama ada. Anak jiran sebelah pun ada. kaya la memasing tahun ni sebab abah pemurah sikit. Rezeki lebih katanya. Tapi anak-anak depa dapat banyak tu jugak tiap tahun. Tolak duit baju raya, handbag dengan kasut katanya :(

Time ni ramai la adik beradik sampai. Penuh rumah. Tu yang abah kerja duk tambah keluasan rumah tu. Yang matinya, aku. Penat nak mengemas. 


Lepas tetamu balik, bergambar dulu. Bergambar sampai hujan :p



Anak sepupu



Dah lama dah nak bergambar sini. Feeling feeling pagar segak -.-"




Dengan cousin yang rajin bertumbok :p


Petang tu Ayah Cu balik rumah mertua. Aku plak abah bawa pergi rumah sepupu dia kat Teroi. Abah kata nak tunjuk sikit kehidupan orang miskin macam mana. Memang sedih la bila tengok rumah sepupu abah. Kecik ja. Ruang tamu, bilik tidur, dapur, semua dalam 1 kawasan T_T So bersyukur la dengan apa yang ada. Don't forget to say alhamdulillah and takmau dengki-dengki dengan rezeki orang. Allah marah. Babap kang :p

Lepas tu pergi rumah Pak Su and Pak Ngah. Malam tu diorang plak serang rumah aku. So, done raya day 1.





Kbai !


4 comments:

Aliliya Ceriya said...

hi akak boleh bg FB tak ada benda nak tanya pasal unisel sb dpt situ. please bg asap boleh hehe tq!

Aliliya Ceriya said...

hi akak boleh bg FB tak sbb nak tanya pasal unisel> please asap. tq akak !

Aliliya Ceriya said...

hi akak boleh bg fb tak sbb ak tanya pasal unsel. kalau boleh asap sbb pentings tq kak!

Fatin Nadiah said...

hai Aliliya :)

fb akak https://www.facebook.com/fatin1412