Thursday, July 14, 2011

orentasi UNISEL bestari jaya



Orentasi start pukul 6.50 petang. Asal tu pukul 5.30 petang. Tapi last minute diorang tukar. Sebab student baru, habis daftar lewat gila. Adik aku masuk dewan utama (DU) untuk daftar pukul 12 tengah hari. Tapi pukul 4 petang baru keluar dewan. Part ni bengang gila ah.. Tapi bukan always macam ni. Lewat tu sebab ada masalah dekat bahagian payment. Normal la, akauntan baru setahun kerja. Huhu.


Most of all, masa orentasi ni memang aku have fun la. Tambah-tambah time akiviti dalam kumpulan. Maybe aku lagi suka game kot compare dengan duduk saja and dengar ceramah. Tapi penat nak mampus kot. Pukul 4 pagi dah bangun mandi. Pukul 5 kena ada dekat court badminton belakang dewan biru. Aktiviti start dengan sembahyang subuh dekat masjid. Then pukul 12 malam nanti baru boleh balik rumah plak. Tetiap hari macam ni. 


Malam Selasa tu kan ada Malam Tekad Siswa, group aku kena buat persembahan dengan 5 group yang lain. Sebab .. kitorang ni top 6 dalam 20 kumpulan. Kan aku dah cakap, aku suka main. Haha. So malam tu kitorang buat la lakonan. Ntah pape ja lakonan tu. Last-last kitorang dapat no.5 ja. Tapi 5 over 20 ok. Group adik aku pun tak menang. Korang apatah lagi .. - -"


******************************


Yang lain-lain tu biasa dah. Just ceramah cakap-cakap. Cuma malam last tu, kitorang ada ceramah ANDA BIJAK JAUHI ZINA. Memang insaf ah kalau korang join ceramah ni. Housemate aku siap nangis-nangis bagai. Dalam ceramah tu, ustaz ada tunjuk pengenalan macam mana manusia dijadikan dari tanah, samapai malaikat disuruh sujud dan iblis dihalau keluar dari syurga. Lepas tu ustaz tu tayang video kelahiran normal (dari bawah) dengan kelahiran pembedahan (dari perut). Memang sakit weyh. Sumpah tak tipu. Bila ustaz tu tanya, ada tak laki yang sanggup nak beranak. Sorang pun tak nak. Haha. Konklusi dia, selemah-lemah perempuan, lemah lagi orang laki. Tak caya sudah ..


Lepas tu ustaz tu tayang gambar-gambar bayi dibuang. Then ustaz tu cerita macam mana punca bayi tu boleh terlahir hasil perzinaan. Dia tunjuk habis gambar bebudak sekolah menengah tengah beromen. Haha. Tak boleh blah ..


Then ustaz tu tunjuk lagi, kalau bayi tu tak dilahirkan, dia akan digugurkan. Macam mana dia digugurkan. Ada yang jumpa bomoh. Lepas tu bomoh tu suruh minum clorok + coke + (tak ingat). Then bomoh tu masukkan batang ubi kayu melalui faraj ke dalam rahim budak perempuan ni sampai berlaku pendarahan yang teruk. Ada jugak yang gugurkan dengan guna cakuk penyangkut baju. Sakit doe ! Kalau buat pengguguran kat hospital pun, alat-alat dia gila seram. Kalah alat nak beranak. 


Tapi ustaz tu cakap, bukan perempuan ja yang kena sakit. Laki pun takkan terlepas. Orang laki yang pernah berzina akan alami penyakit kelamin selalunya. Ustaz tu tunjuk ah gambar alat sulit laki yang bawah tu kat skrin. Haha. Tak boleh pakai tol. Tapi dalam gambar tu, bukan gambar alat sulit yang sihat. Tapi yang dah berkulat, berbiji, bernanah bagai. But still ada rupa alat sulit.. Tapi tak kisah la. Ambil pengajaran ok.

*****************************************




Ni housemate aku. Nama dia Aju. Dah berpunya ok. Pakwe dia nama Wan. Hehe. Nak bagi tau jugak ... Hah, umur dia 18. Tapi kami nampak sebaya kan. Kan ..... HAHA




Ni time last sekali. Part bersalam dengan kakak-kakak fesi. Ada kakak fesi cantik yang baik dalam ni. Nama dia Kak Zaleha :D




3 kali abang-abang fesi ni repeat lagu Gemuruh. Haha



****************************


AkuKata : Orentasi dah habis, subjek dah daftar. Esok mama + abah datang. Papai :)

4 comments:

annuar mohammad said...

tapi sapa yg group dgn b,confirm 1,2,3 dlm tgn laa:p

Fatin Nadiah said...

eii ... blagak nya :pp

sang bogoroyo said...

salam nk tnye ni... sy dpt ke unisel jgk bestari jaya jgk... tp nk tnye kalau nk naik bas nk turun mne yew?? sy dr kelantan n nk dftr sabtu ni.... leh tau x??????

FATIN NADIAH dan ANNUAR said...

dr kelantan eh. xpenah naik bas la pulak. tp bas2 yg ada kat dalam unisel ni salunya akan lalu pasar seni, sungai buloh dengan ijok.