Saturday, May 7, 2011

hang out SP

Ni baru nak cerita bab hanging dengan Mira. Kitorang planning, aku kena keluar dari rumah pukul 9 pagi. Tapi pukul 8.20 baru aku pergi mandi sebab aku kena menjahit doe. Huk huk. Kalau korang perasan la, baju yang aku pakai hari ni takda tangan. Kan.. Kan.. Aku buang tangan tu, then aku jahit balik yang tepi-tepi lengan tu. Hand made ohh. Korang ingat aku tak reti menjahit ek. Peliss.. Sepatutnya baju tu nampak macam dalam entri NI. Tapi sekarang dah kudung.

Pukul 8.20 aku mandi, pastu bersiap-bersiap apa semua, pukul 9.05 lebih kurang baru aku turun bawah. Lepas salam-salam dengan abah mama apa, tetiba abah potong jalan aku plak. Dia suruh aku buka tenet dari laptop aku. Pui pui - -" I'm late dad .. Huhuk !

Then, rush la aku nak pergi dekat Mira. Sampai dekat Sungai Limau Dalam, baru prasan yang minyak tak sampai takak satu pun. So aku stop kat stesyen petronas yan. Nak tambah cilaka, jadi plak bala NI.

Pukul 10.58 baru aku sampai dekat pekan Merbok. Pastu nak kena tunggu Mira lagi. Dari tunggu kat post office, dia suruh gerak pergi kat tempat cina mampos. Adoi.. Aku lajak atas gila kot sebab aku cari kubur cina. Hahaha. Lepas call Mira sekali lagi, baru aku tau kata cina mampos tu yang pasang-pasang khemah tu. Hik hik. Lepas tu, u-turn balik. T.T

Tempat first yang kitorang singgah = Central Square (CS).






Kat dalam toilet pun boleh jadi kerja. Sangat rajin ! :p Kitorang pusing-pusing CS tu sampai sakit kaki. Tapi aku nak kata yang CP lagi best boleh dak ? Hah Mira ?? Hehe.

Lepas CS, kitorang pergi Village Mall. Got nothing there. Korang jangan pergi ek. Haha. Siot ! Kitorang ingat tu boleh la nak makan-makan kat situ, tapi restoran full doe.

So kitorang makan kat restoran thai je :) Mira macam biasa la, layan bihun tomyam dia tu. Lepas tu mengadu panas. Hak hak. Sapa suruh makan pedas time tengah hari.

Lepas makan, kitorang pergi usha The Carnival Waterpark kejap. Pastu blah pergi Lembah Bujang.




Layan muzium konon ... Padahal nak merasa air cond ja. Luar panas gila kot. Perangai ntah pape kan - -"




Lepas melawat, kena isi borang kawin plak. Gatai ah pak cik neyh. Aww ! Hehe. Takda lah. Tu borang komen. Aku letak semua tak memuaskan. Baik dak ??




Peace to the war.. Peace ! Peace !




Kandit.. Rasa artis dah ni  - -"

Pasni pergi hantar Mira balik rumah dia. Masuk main-main kucing dulu dekat rumah dia. Pukul 5 aku balik la. Pukul 5.45 aku sampai rumah.

Dah !

2 comments:

pro said...

hi awek sungai petani, korang ni skolah mana, khir johari ke,nice review


new entry

http://gengblogger.com/v/462291

buang jer word verification tu

Fatin Nadiah said...

skolah ? kitorg nmpak mcm muda ke ? haha. ktorg dah 20 dah